Nefes Alan Duvarlar
Nefes Alan Duvarlar Buhar Geçirgenliği Özelliği İle Kapalı Ortamda Nemi Uzak Tutarak İç Mekanın Nefes Almasını Sağlamaktadır !
Nefes alan duvarlar, günümüzde hem sağlığımız hemde bulunduğumuz ortamın konforunu en iyi seviyeye getirmek için üretilmiştir. Bir çok fonksiyonu bulunan bu duvarların günümüzde yaygın olarak kullanılmaya başladığına bir çok hastalığı önlediğini ve en aza indirdiğinide söyleyebiliriz. Nefes alan duvarlar kapalı ortam hastalığını, hastane mikrobunu ve bulaşıcı hastalıkları ortadan kaldırarak bina ve insan sağlığını kontrol altına alacak tüm özelliklere sahiptir.Nefes alan duvarlar tıpkı akciğerlerimiz gibidir biz nasıl nefes alıp veriyorsak duvarlarda bu şekilde uzun bir ömüre sahip oluyor.
Nefes Alan Duvarların Özellikleri
Nefes alan duvarların bir çok özelliği bulunmaktadır aşağıda sizlere en yararlı olan özelliklerinden bahsedeceğiz;
Kötü kokuları, banyo ve giderlerden gelen kokuları, sigara kokusu, mutfakta bulunan ağır yemek kokuları, is kokusu veya evcil hayvanların eve yaydıkları kokuyu nefes alıp verme özelliğiyle pis kokuları tenefüs ederek pis havayı solar ve rahat ve huzurlu nefes almanızı sağlar.
Nefes alan duvarlar kullanıldığı alanda bakteri ve küf oluşumunu büyük derecede engelliyor. Ortamda bulunan nem %70 üzerine çıktığı zaman duvarlar devreye girerek ortamdaki nemi içerisine çekiyor ve %40’a kadar nem düşüşü sağlanıyor. Ortamdaki nem %40 ve altına düştüğü zaman ise nefes alan duvarlar çektiği nemi geri salarak kullanıldığı alanda küf, bakteri oluşumunu en aza indirgeyerek engelliyor.
Nefes Alan Duvarların Avantajları
Astım – Alerji gibi hastalıkları bulunan kişiler içinde nem kontrolü ve nefes alması sayesinde solunum yolu hastalıklarınıda tamamen ortadan kaldırıyor.
Nefes alan duvarlar 1300 dereceye kadar sıcaklığa dayanabilir ve yanmaz ayrıca yangın esnasında nefes alıp-vererek zehirli gazları ortamdan tenefüs eder.
Kirlendiği zaman kolayca temizlenebilir Örn: Çay, kahve, yağ, ketçap gibi temizlenmesi zor izleri kolaylıkla temizleyebilirsiniz.
En büyük özelliğide hiç bir yan etkisi olmamasıdır.
Styronit’in yüksek difüzyon ve nefes alabilme özelliği, binaların iç hava kalitesini iyileştirir ve mekanik havalandırmaya gerek kalmadan doğal, biyoklimatik bir ortam oluşturur.