Isı Yalıtım Şapı

Isı Yalıtım Şapı Nedir ? Isı Yalıtım Şapının Özellikleri ve Uygulama Alanları

Binalarımız, ofislerimiz yaz aylarında gereğinden sıcak olur, kış aylarında ise fazlasıyla soğuk olur. Isınabilmek için kömür, doğalgaz, klima gibi yakıtları kullanmak zorunda kalırız ve yaz aylarında serinleyebilmek için yine klima, vantilatör gibi araç-gereçleri kullanmak zorunda kalırız.
Isı yalıtım şapı ve diğer yalıtım uygulamaları ile inşa edilen binalarda yaz aylarında oluşan sıcaklık daha az olmakla beraber, kışları ise evlerimiz veya ofislerimiz daha sıcak olur dolayısıyla enerjiyi daha az kullanmış oluruz ve ekonomik olarak bizlere ciddi derecede fayda sağlamaktadır. Ayrıca hem insan sağlığını olumsuz etkilememesi, hem doğaya gazların daha az salınması ve enerji tüketiminin azaltılması önemli avantajları arasında yer almaktadır.

Isı Yalıtım Şapı Binada Hangi Alanlara Uygulanır ?

Isı yalıtım şapı çatı, duvar, toprak temaslı mahallere, katları ayıran duvarlara, bina koridorlarına veya ara boşluklara rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Günümüz teknolojisiyle komple cam ile kaplı binalar ve iş merkezleri için de ısı yalıtımlı camları tercih edebilirsiniz.
Yeni inşa edilecek bina için kesinlikle yalıtım yapılmasını öneriyoruz, özellikle kış ve yaz aylarının tam anlamıyla yaşandığı bölgelerde ısı yalıtımı önemli enerji tasarrufu sağladığını söyleyebiliriz.

Isı Yalıtımın Faydaları Nelerdir ?

Isı yalıtım şapı uygulanan alanlarda %50’ye varan enerji tüketimi azalır ve ekonomik yönde olumlu etkiler sağlar.Kış aylarında çok soğuk olan kapalı alanlar daha fazla ısıyı muhafaza ederek sıcak kalmasını sağlar.Yaz aylarında ise çok sıcak olup bizi bunaltan ısı, yalıtım ile birlikte daha fazla serin olmasını sağlar.
Aynı zamanda evlerimizde oluşan küf, leke ve mantar gibi etkenleri azaltır veya yok eder.Isı yalıtımı ile ortamdaki enerji tüketimi azaldığından dolayı gazlar daha az yoğunluk gösterir hem insan sağlığına hem doğaya karşı saygılıdır.

Isı Yalıtım Şapı Ne Kadar Sürede Uygulanır?

Isı yalıtım şapı uygulayacağımız alanın büyüklüğüne göre süre uzuyabilir veya kısalabilir ama ortalama olarak normal bir ortamın yalıtımını yapmak 1 ile 4 hafta arasında gerçekleşebilir.
Yalıtım esnasında kullanacağınız malzemeler, araç-gereçler ne kadar kaliteli olursa o kadar verim alabilirsiniz ve geçen zaman zarfında yalıtımlarınız daha dayanıklı kalarak ömrünü kolayca yitirmemiş olur.

Styronit ısı yalıtım şapı ile binalarda ısı ve ses yalıtımlı döşeme ve taban harcı olarak uygulanır, kolaylıkla meyil verilebilir.Yüksek ısı ve ses yalıtımı, mükemmel yapışma özelliği ve nefes alma özelliğine sahip olup aynı zamanda çevre dostu üründür.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir